House in Camps Bay / Luis Mira Architects

first_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/162157/house-in-camps-bay-luis-mira-architects Clipboard South Africa Houses 2010 Photographs ArchDaily Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/162157/house-in-camps-bay-luis-mira-architects Clipboard CopyHouses•Cape Town, South Africa Save this picture!© Wieland Gleich+ 24 Share Area:  335 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Luis Mira Architects Area Area of this architecture project Projects House in Camps Bay / Luis Mira ArchitectsSave this projectSaveHouse in Camps Bay / Luis Mira Architects CopyAbout this officeLuis Mira ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCape TownHousesSouth AfricaPublished on August 21, 2011Cite: “House in Camps Bay / Luis Mira Architects” 21 Aug 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalVentilated / Double Skin FacadeSTAC BONDAssembly Systems – GluedLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemPodsTrimoModular Space SolutionsHanging LampsAxolightPendant Lights – HoopsStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryCabinetsburgbadWall Cabinet – Sys30AcousticUnika VaevAcoustics – Ecoustic® Foliar TileMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” House in Camps Bay / Luis Mira Architects Photographs:  Wieland GleichText description provided by the architects. The house is used as a holiday home by a single person, who often invites guest to stay. It needed to be a space that could be used as a controlled studio with the feeling of being open, as well as to be able to morph into private and individual spaces when the house is full of visitors. Save this picture!© Wieland GleichRecommended ProductsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXOur gaze is on the ‘geographical room’ of Camps Bay; the Atlantic Ocean, Lion’s Head and Table Mountain in the backdrop. The design intent is applied by framing views towards the sea (rooms) and opening up spaces (terraces) to look up at the mountains. Save this picture!© Wieland GleichThe concept rests on creating a subtle journey through the open spaces and through the interior that constantly glimpses at the landscape and merges within the Architecture that never reveal the entire building in one instant. Save this picture!SectionsIn order to allow all rooms in the front of the house proximity to the sea, and to bring fresh air, light and circulation into the back of the house, two glass walled courtyards were introduced on the ground floor. One courtyard, built around the passage, connects the bedrooms and the other one is built inside the main bedroom as part of the en suite area. These two courtyards are reflective of sea views. Save this picture!© Wieland GleichThe use of neutral and natural materials is the response to the desire of bringing the outdoors inside, achieved by contrasting the exuberant landscape with the ‘blank canvas’ of the interior. The ultimate concept of luxury is the constant extending and opening of the inside spaces to meet in full the unique and exquisite South African climate.Save this picture!Ground Floor PlanProject gallerySee allShow lessBusan Opera House Proposal / WEAVA ArchitectsArticlesThe Grove / Debartolo ArchitectsArticles Sharelast_img read more